Van mijn schoonmoeder kreeg ik een tijdje terug het Aloë Vera Handboek. Zij is zelf helemaal fan van aloë vera en ik overdrijf niet als ik zeg dat ze zeker 30 plantjes in huis heeft. Elke vensterbank staat er vol mee. Aloë vera laat zich dan ook gemakkelijk stekken en mijn schoonmoeder gebruikt het dagelijks. Zowel uitwendig (het sap gemengd met haar dagcrème) als inwendig (in z’n geheel door de smoothie). Zelf heb ik er inmiddels 5: een heel grote en 4 kleintjes die ik zelf heb gestekt. Ik gebruikte ze eigenlijk nooit, maar nadat ik het boekje doorlas en vorige week een reepje arm was vergeten in te smeren besloot ik de aloë vera in te zetten. Dat gaat enorm eenvoudig. Je trekt simpelweg een van de onderste dikke bladeren los en snijdt deze overdwars door met een mes. Het blad veeg je dan met de slijmerige kant over je huid en klaar! Het trekt vrijwel direct in. Na 2x insmeren was de zonverbrande huid al niet meer warm en ook onder de douche een paar uur later voelde ik er niks meer van. De rest van het blad verpakte ik in aluminiumfolie en gebruikte ik de dagen erna als gezichtsgel, heerlijk met dit hete weer! Reden om deze keer een artikel over deze bijzondere plant te schrijven.

Vandaag is de langste dag van het jaar, wat in verschillende landen wordt gevierd als Midzomer. Vooral in Zweden is het een grote, officiële feestdag met openluchtfestivals en traditionele dansen rondom de meiboom.

Vandaag ben ik bezig met het maken van sinaasappelolie. Ik gebruik deze naast als massageolie graag als handcrème. Je hebt maar een beetje nodig om je handen ermee in te crèmen. De geur is heerlijk en sinaasappel heeft een voedende werking. Ook fijn voor droge plekjes of om je benen (als je die scheert in de zomer) af en toe royaal mee in te smeren.

Vannacht werd de klok een uur verzet. Het is vóórjaar, dus de klok gaat een uur vooruit. Van wintertijd gaan we over op zomertijd. De laatste jaren is er veel over deze wisseling te doen en het Europees Parlement wil vanaf 2021 zelfs af van de zomer- en wintertijd.


Vandaag is het internationale vrouwendag en ergens vind ik dat een beetje raar. Als we gelijkwaardig zijn, waarom hebben vrouwen dan één speciale dag in het jaar? Zijn die andere 364 dagen dan mannendagen? Het feit dat ik het raar vind, geeft gelukkig aan dat het niet langer vanzelfsprekend is dat vrouwen moeten strijden voor gelijkwaardigheid.


De lente hangt in de lucht en met een weekend vol zon en 15 graden is die echt voelbaar. Ik krijg daar altijd veel energie van, zeker na de donkere wintermaanden.

Onder de dikke laag sneeuw die buiten ligt, sluimert het nieuwe leven. Vandaag begint de prelente, een mooi moment om nieuwe plannen en ideeën vorm te geven.