Voetreflextherapie

Alle organen, spieren, gewrichten en weefsels in je lichaam staan in verbinding met je voeten. Door op bepaalde punten op de voeten druk te geven, gaat er een prikkel naar het corresponderende orgaan of weefsel.
Vaak vergeten we dat ons lichaam zelf onze beste genezer is. Met de juiste voeding en balans tussen inspanning en ontspanning heeft ons lichaam alles bij de hand om zichzelf te genezen. Als we pijn of klachten hebben, geeft ons lichaam aan dat we rustiger aan moeten doen of bepaalde voeding niet meer moeten eten. We zijn echter niet (meer) gewend om naar ons lichaam te luisteren. Veel mensen zitten de hele dag in hun hoofd, het lichaam bungelt er als het ware maar een beetje bij. We willen vooral dat ons lichaam goed functioneert en niet te moeilijk doet. We missen veel signalen die ons lichaam afgeeft, simpelweg omdat we het erg druk hebben maar ook niet goed weten wat we ermee aan moeten.

Als we hoofdpijn hebben, maar ook de kinderen naar school moeten brengen en een drukke werkdag voor de boeg hebben, is de kans groot dat we naar pijnstillers grijpen. We hebben geen tijd voor pijn! Veel medicatie onderdrukken alleen de symptomen van de klacht, maar pakken niet de oorzaak aan. Het aanpakken van de oorzaak heeft vaak meer voeten in de aarde dan een pilletje innemen. We moeten dan op zoek naar waarom we doen wat we doen en hoe het komt dat we steeds terugkerende klachten hebben. Dat kost tijd en energie, maar levert uiteindelijk ook veel energie en vitaliteit op.

Voetreflex is een mooie manier om weer in contact te komen met je lichaam en je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Het brengt je letterlijk lekkerder in je vel.
Image

Behandeltraject

Hoewel een losse voetreflexbehandeling je al veel kan bieden, heeft een behandeltraject altijd meer effect op klachten. Tijdens een traject volg je meerdere behandelingen, afgestemd op jou als persoon en op je klachten. Tijdens de eerste afspraak neem ik de anamnese af: een vragenlijst die gaat over je klachten en de reden waarvoor je komt. Deze lijst nemen we uitgebreid door, zodat ik een goed beeld krijg van jou en je klachten. Je ontvangt de eerste keer een ontspannende voetreflexbehandeling.

Na de eerste kennismaking kun je bepalen of je wel of niet door wil gaan met het voetreflextraject bij mij. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het proces dat je ingaat. Tijdens de tweede afspraak maak ik voetenfoto’s en deze verwerk ik in een uitgebreide analyse. Deze bespreek ik met je en hieruit volgt het behandelplan. Een behandelplan varieert meestal tussen de 6 en 12 behandelingen, afhankelijk van de klacht en hoe je erop reageert. Natuurlijk gaat alles in overleg en ben je niks verplicht!

Elke afspraak binnen het behandeltraject duurt een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een voetreflexbehandeling aangevuld met coachingsgesprekken. Ik kan je ook oefeningen voor thuis meegeven. Afhankelijk van de klacht beginnen we vaak met wekelijkse behandelingen, die dan afgebouwd worden naar om de week en uiteindelijk langere periodes ertussen.
Image

Voetreflex kan voor allerlei fysieke en mentale klachten ingezet worden, van spijsverteringsklachten, astma of hoofdpijn tot overgangsklachten, zwangerschapskwaaltjes of stress. Mail me gerust als je benieuwd bent of ik wat voor je kan betekenen.  

Ik heb me als therapeut gespecialiseerd in:
- stressgerelateerde klachten en burn-out
- chronische vermoeidheid
- overspannenheid
- balans vinden in de hectische samenleving
- loslaten van oude patronen
- onderliggende oorzaken van fysieke klachten
- slaapproblemen
- rouwverwerking en stervensbegeleiding

Hoewel ik het telkens weer wonderlijk vind hoeveel we met een voetreflextraject kunnen bereiken, is voetreflex geen wondermiddel. Het werkt omdat we de verbinding leggen tussen lichaam en geest en hierdoor niet alleen de fysieke gevolgen maar ook de oorzaak aanpakken. Dat vraagt ook wat van jou als cliënt, namelijk dat je openstaat voor verandering en bereid bent te onderzoeken wat je kunt doen om je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Juist door die samenwerking kunnen we werkelijk verschil maken en is het mogelijk dat klachten wegblijven.

Voetreflex is geen vervanger voor de reguliere gezondheidszorg, maar kan wel een mooie aanvulling betekenen.