Image
Image
Image

Vitaliteitsmassage

Een vitaliteitsmassage is een ontspanningsmassage die heel geschikt is wanneer je vitaliteit in je leven mist. Vitaliteit is een breed begrip. Het staat voor onze energie om te leven, je eigen levenskracht. Wanneer je vitaal bent, zit je lekker in je vel, voel je je fit en kun je inspanning en ontspanning goed combineren. Na een drukke periode op het werk kun je zelf ontspanning vinden en je batterij weer opladen. Vitaliteit staat ook voor gezondheid, het ontbreken van klachten en pijnen. Wanneer onze vitaliteit afneemt, voelen we ons sneller moe, prikkelbaar en gestrest.

Veel stress is slecht voor ons systeem en kan leiden tot tal van andere klachten, zowel lichamelijk (obstipatie/diarree, hoofdpijn, nek-, rug- of schouderklachten, hartkloppingen, slapeloosheid) als psychisch (gejaagd gevoel, piekeren, moeite met concentreren, lusteloosheid, depressie). Langdurige stress kan zelfs tot een burn-out leiden, waardoor je langere tijd ‘uitgeschakeld’ bent.

Een vitaliteitsmassage combineert ontspannende grepen met activerende bewegingen en drukpunten. Het is een totale lichaamsmassage waarbij ik werk met olie. Ik heb gemerkt dat hoewel er heel veel opgelost kan worden door puur op de voeten te werken, veel mensen het toch prettig vinden wanneer ook rug, nek, schouders, armen, benen en hoofd meegenomen worden. Deze massage zorgt voor diepe ontspanning en vermindert stress. 

Bij de vitaliteitsmassage masseer ik op de blote huid. Het is aan te raden om ondergoed te dragen waarbij het niet erg is als er wat olie op terecht komt.

Net als bij voetreflextherapie is ook een vitaliteitsmassage heel geschikt om weer in contact met je lichaam te komen. Wanneer je de hele dag in je hoofd ‘zit’, is het fijn om die verbinding met je lichaam op een prettige manier te ervaren. Je lichaam is meer dan een machine die goed moet functioneren: het is een wezenlijk onderdeel van jezelf dat je hard nodig hebt om prettig te kunnen leven. De vitaliteitsmassage brengt je met je aandacht naar je lichaam, geeft energie en voert afvalstoffen af.

De vitaliteitsmassage is een mooie aanvulling op een coachings/voetreflextraject.