Behandelingen

In mijn praktijk bied ik voetreflextherapie aan, gecombineerd met inzichten en technieken die ik geleerd heb over vitaliteit, coaching, shiatsu en regressietherapie. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij ik niet alleen naar iemands klacht kijk, maar juist naar de persoon als geheel. Een klacht, probleem of pijn is vrijwel altijd een uitdrukkingsvorm van iets wat eronder ligt. Door middel van de voetreflexbehandelingen gecombineerd met een stuk coaching gaan we op zoek naar oorzaken en verbanden.
Uiteindelijk probeer ik je een duwtje in de juiste richting te geven, maar ik kan niet jouw pad bewandelen of je problemen voor je oplossen. Ik loop graag een stukje met je mee, maar daarna zul je het echt zelf moeten (en vooral mogen!) doen.

Je hoeft geen lichamelijke klachten te hebben om langs te komen. Voetreflextherapie kan een mooie ondersteuning bieden bij allerlei momenten van verandering. Dat kan bij fijne momenten als zwangerschap, geboorte of huwelijk, maar ook bij (het leren accepteren van) een ziekte of een periode van rouw.

Mijn behandelingen zijn nooit bedoeld in plaats van de reguliere gezondheidszorg, maar kunnen hierop een mooie aanvulling vormen.

Voetreflextherapie
Voetreflextherapie combineert de oude wijsheid van het oosten met de moderne inzichten van het westen. Door massage van de reflexgebieden van de voet bevorderen we de energetische doorstroming van het hele lichaam. Hierdoor stimuleer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kunnen blokkades worden opgeheven.
Lees hier meer over voetreflextherapie.

Vitaliteitsmassage
Een vitaliteitsmassage is heel geschikt wanneer je vitaliteit in je leven mist. Vitaliteit is een breed begrip. Het staat voor onze energie om te leven, je eigen levenskracht. Wanneer je vitaal bent, zit je lekker in je vel, voel je je fit en kun je inspanning en ontspanning goed combineren. Wanneer onze vitaliteit afneemt, voelen we ons sneller moe, prikkelbaar en gestrest. Een vitaliteitsmassage combineert ontspannende grepen met activerende bewegingen en drukpunten. De behandeling werkt ontspannend, maar zorgt eveneens voor een betere energiedoorstroming.
Lees hier meer over de vitaliteitsbehandeling.

Regressietherapie
Regressietherapie is een doeltreffende manier om door middel van gesprekstechnieken terug te gaan naar het verleden, waar de oorzaak van een bepaald probleem of bepaalde klacht terug te vinden is. Vaak weten we niet precies meer waarom we doen zoals we doen of voelen zoals we voelen. We vinden het ‘gewoon’ en ‘zo zijn we nu eenmaal’. Wanneer we echter verder kijken, ontdekken we dat alle vroegere ervaringen impact hebben op wie we zijn en hoe we doen. Dat is logisch en prima, behalve wanneer die vroegere ervaringen ons nu nog belemmeren. Dan is het zaak om terug te gaan naar de kern van het probleem en het vanuit daar te verwerken.
Lees hier meer over regressietherapie.